De geschiedenis van Schellinkhout, periode 1998.

De tijdlijn van Schellinkhout van 1998.

1998
26 maart:
Bij zijn afscheid als lid van de raadsfractie van de partij Gemeentebelangen, wordt de Schellinkhouter Pieter de Vries, die ondermeer voorzitter is van de vereniging "Oud Enkhuizen", onderscheiden met de zilveren penning van de gemeente Venhuizen (zie 2004).

april.
Het eerste voetbalelftal wint met 1-0 van Apollo '68 uit Hensbroek en provomeert daardoor voor de tweede keer in haar bestaan naar de zevende klasse van de KNVB.
Apollo '68 is samen met Kwiek '78 uit Avenhorn ingedeeld bij Schellinkhout in de nacompetitie. Vooraf geven weinigen iets voor de kansen van Schellinkhout, immers in de reguliere competitie heeft Schellinkhout in de vier wedstrijden tegen Apollo en Kwiek slechts één punt gehaald. Tegen Apollo is in de uitwedstrijd zelfs met 6-2 en in de thuiswedstrijd met 5-2 verloren. Dat er in een nacompetitie gekke dingen kunnen gebeuren zal echter blijken. In Avenhorn klopt Schellinkhout verrassend Kwiek '78 met 4-2. De doelpuntenmakers zijn Mark Dorp en Ben Oorthuis. Zij scoren elk twee keer. Omdat ook Apollo van Kwiek wint (3-1) moet de laatste wedstrijd de beslissing brengen. Wie mag er promoveren? Schellinkhout speelt een thuiswedstrijd, maar Apollo heeft meer dan 200 supporters meegenomen, zodat het lijkt dat het een uitwedstrijd betreft. Het duel gaat bijna 90 minuten gelijk op, maar tien minuten voor tijd scoort Ben Oorthuis door een van richting veranderd schot, naar later zal blijken, de winnende treffer. De 43-jarige doelman van Schellinkhout, Klaas Dekker, die al bijna 30 jaar deel uitmaakt van de selectie, blijkt in deze wedstrijd bijna niet te passeren. Slechts één maal gebeurt dat wel, maar zijn broer Rens brengt redding op de doellijn.
Schellinkhout zal vier seizoenen in de zevende klasse blijven. In 2002 degradeert het elftal weer naar de laagste klasse van het amateurvoetbal. Door een reorganisatie bij de KNVB is de achtste klasse opgeheven en speelt Schellinkhout inmiddels toch weer in de zevende klasse.

   

Twee foto's van molenaar Jan Beers genomen in respectievelijk november 1998 en op de nationale molendag van 1999.
In het midden een belangstellende surfer.

 Cor Heijman overlijdt (16 oktober 1929 - 22 september 1998).
Cor Heijman is gehuwd met Gretha van Blijenburch. Cor is actief is het verenigingsleven: o.a. bij de Tennisvereniging "de Drieban" en medewerker van de bibliotheek. Ook speelt hij vanaf 1978 tot en met 1997, als opvolger van Sinterklaas Ed Smit, in de decembermaand de Sinterklaas-rol op de peuterspeelzaal "de Bazeroetjes" en op de Jan Luykenschool (basisschool). De zwarte Piet "Moppy" (Rene Groot uit Hoorn) heeft deze Sint negentien maal geassisteerd.
 
Op de eerste foto staat Moppy aan de linkerzijde.
Op de tweede foto staan (rechts) de kinderen Johan Bosma en Karolien Rezelman.

28 oktober: Als gevolg van hevige regenval is noodbemaling van de polder nodig. Er wordt met behulp van een grote hijskraan een grote pomp aangevoerd. Molenaar Jan Beers vindt bij thuiskomst bijgaand briefje van het waterschap aan zijn voordeur met de tekst:
"Als je thuiskomt wil je dan direkt de molen aanzetten a.u.b.?".
         

 Een winterfoto van het haventje en omgeving.

___________________

naar begin van deze pagina
naar het eerstvolgende jaar
terug naar de basispagina (home)

 G. Kazimier.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op (maand / dag / jaar / tijdstip) :